Hoevefeesten

Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Wanneer

  • van vrijdag 19 juni 2015 om 20u00 tot zondag 21 juni 2015 om 18u00
't Vogelensanckhof - VOGELENZANGSTRAAT 22, 2920 KALMTHOUT
Vrijdagavond 19 juni om 20 uur: tractorwijding, aansluitend Boerenbal. Zaterdagnamiddag 20 juni van 13 tot 18 uur: kindernamiddag. Zondag 21 juni: hoevefeesten van 10 tot 18 uur, met o.a. kettingzaagsculpturenfestival.

Hoevefeesten 2015 programma

-         Hondenbehendigheid door hondenschool ‘Agility Dito’ 

o   Hierbij is het de bedoeling om snel en foutloos een parcours af te leggen

o   Hondenschool ‘Agility Dito is gelegen in Rucphen (net over de grens)

-         Vlegeldorsers ‘De Lichtaartse Kloppers’ (en de strovlechtsters)

o   De Lichtaartse vlegeldorsers willen onder meer het verhaal vertellen van de Kempische boer in zijn zorg voor het dagelijks brood in vorige eeuwen.  Vooral de verwerking van koren en graan worden in beeld gebracht tijdens hun optredens.

o   De strovlechtsters zijn een groep dames die het decoratief strovlechten demonstreren.  Ze zijn uitgedost in een passende folkloristische klederdracht.  Het is werkelijk fascinerend te zien hoeveel mogelijkheden het simpele stro biedt.

-         ‘Tinker Showteam Avalon’

o   Tinkers zoals ze horen te zijn.  Robuust met een zachtaardig karakter in diverse kleuren en met weelderig behang.  Dit is wat tinker showteam Avalon met liefde voor het ras wil overbrengen op het publiek.

o   Met 4, 6 of 8 amazones verzorgen zij een show op hun unieke paarden die tot in de puntjes verzorgd is.

-         Compagnie ‘De Vleesklak’

o   Compagnie de Vleesklak is een zacht gerijpt collectief van 5 heren met een muziekverleden en –heden.  Het lijken vreemde snuiters, ontsnapt uit een snuisterijenkast van een overjarige antiquair, of verdwaalde musketiers met als lijfspreuk één voor allen, allen voor één.  De wereldvreemde reizigers zijn voortdurend op zoek naar een antwoord zonder vraag te hebben.  De vleesklak staat niet voor een hapklare brok, maar wil tegelijk exuberant en subtiel zijn.

-          Politiehondenvereniging ‘De Trouwe Bewaker’ uit Rijsbergen

o   Een demo-team laat u op een spectaculaire manier kennismaken met de sport- en werkhonden. In een aantal onderdelen uit het scholingsprogramma ziet u de kwaliteiten van de honden en hun geleiders, waarbij het u zal verrassen wat de honden zoal kunnen. 
Dit bestaat uit onder andere: speuren, zwemmen, springen en bijvoorbeeld het vastbijten of bewaken van een arrestant  in verschillende situaties, zoals een bewapende arrestant en/of een vluchtende.

-         Vendeliers van KLJ Achterbroek

-         Doedelzakspelers ‘Belgian Blend Pipe Band’

o   De Belgian Blend Pipe Band is eind 2003 ontstaan uit een fusie van de voormalige Kempen Area Pipe Band en de B-band van Antwerp & District Pipe Band.
De aanzet hiertoe werd gegeven door Pipe Major Andrew Tierney. Hij stelde voor aan de voormalige Pipe Major van Kempen Area Pipe Band, Marco De Clercq, om de bands samen te smelten tot één nieuwe, grote band.

-         Vlaamse Trekhonden Vereniging

-         Het Aangespannen Trekpaard

o   Het Aangespannen Trekpaard’ is een vereniging die het in stand houden van het Belgisch Trekpaard als hoofddoel heeft.  In dit kader willen ze ook naar buiten treden door middel van huifkarrentochten, demonstraties, trekwedstrijden, …

-         Roofvogels door ‘Het Uilenhof’

o   Frank en Denise Lens uit Wuustwezel verzorgen in hun Uilenhof al jaren meer dan honderd vogels, vooral uilen.

o   Op de Hoevefeesten zullen ze verscheidene soorten uilen en andere roofvogels tentoon stellen en kleine demo’s uitvoeren.

-         Oldtimer-moto’s (Stanny Wouters)

-         7e Kettingzaagsculpturenfestival

o   Voor de zevende maal zijn de hoevefeesten de locatie voor het enige en unieke Vlaams Carving festival.   Het succes van vorige edities is reeds verzekerd. De deelnemers van vorige jaren zijn bijna allen terug aanwezig, en ze zijn uitgebreid met enkele nieuwe namen waaronder zeer gerenommeerde carvers die in het buitenland (en niet enkel Nederland) hun kunsten reeds toonden.

-         Muziek op het erf door ‘double W’

-         ‘clics-toys’

-         Miniatuurtractoren

-         Wedstrijd hooipakken stapelen op een wagen.  De rode-draad doorheen het programma in de grote ring zal dit jaar bestaan uit een wedstrijd (tegen de tijd) hooipakken op een wagen stapelen.  Ploegen met maximum 5 personen kunnen zich hiervoor nog opgeven.

-         Muziek in de tent met ‘The Roadrangers’

-         Moderne landbouwmachines

o   De Landbouw blijft in een razend tempo evolueren.  Ook de machines waarmee gewerkt wordt veranderen voortdurend.  Steeds groter, praktischer, milieuvriendelijker, sneller … om de consument een zo gezond, zo veilig en zo goedkoop mogelijk product te geven. 

-         Oude ambachten

-         Behendigheidswedstrijd voor tractoren door de Groene Kring

o   Op de Hoevefeesten verzorgen de leden van de Groene Kring een behendigheidswedstrijd voor tractoren.

-         Kamelen

o   Kamelen worden met veel liefde behandeld, waardoor zij ook tegenover de mensen zeer vriendelijk en overtuigend overkomen.  Het realiseren van getrainde kamelen is een jarenlange taak van de begeleiders, die dit graag aan het publiek tentoonstellen.  Ze zorgen voor heel wat opkijk en ook heel wat spektakel naar het publiek toe.

-         Imkerij ‘Miellerie

o   Met de Miellerie willen we in de eerste plaats een kwaliteitsvol en eerlijk product op de markt brengen. Maar daarnaast vinden we het ook belangrijk om anderen iets bij te brengen over deze fascinerende dieren. Wie dat ze zijn, hun nut in onze samenleving en welke fantastische producten ze produceren. We vertellen je maar al te graag over honing, propolis, bijenwas, stuifmeel, koninginnebrij.

-         Kunstsmid

-         Schaapscheren

-         Mie tracteur’s mobiel museum 

Programma

19 Jun 20.00 - 21.00
Tractorwijding
19 Jun 21.00 - 23.59
Boerenbal
20 Jun 14.00 - 18.00
Kindernamiddag
21 Jun 10.00 - 18.00
Hoevefeesten
21 Jun 13.00 - 14.00
Belgian Blend Pipe Band
21 Jun 13.00 - 14.00
Compagnie De Vleesklak
20 Jun 13.00 - 14.00
Compagnie De Vleesklak
21 Jun 13.00 - 14.00
Double W

Praktisch

Voor wie
Alle gezinsleden
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Kalmthout
Prijs
gratis
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Vragen? Contacteer organisator

Meer activiteiten