Eindejaarsuitstap naar Hoeksche Waard en Tiengemeten.

Wanneer

  • vrijdag 27 september 2019 08u20 - 21u30
Kerk Achterbroek - KALMTHOUTSESTEENWEG 373, 2920 KALMTHOUT
Dit jaar hebben we als bestemming de Zuid-Hollandse eilanden Hoeksche Waarde en Tiengemeten. De Hoeksche Waard is één van de 20 nationale landschappen in Nederland. In Tiengemeten bezoeken we het Rien Poortvlietmuseum en het Landbouwmuseum.
Dit jaar hebben we als bestemming de Zuid-Hollandse eilanden Hoeksche Waard en Tiengemeten. De Hoeksche Waard is een van de 20 nationale landschappen in Nederland. Het gebied, ingeklemd tussen het Deltarivierengebied en de verstedelijkte Randstad bij Rotterdam kreeg deze status dank zij bijzondere kwaliteiten als openheid van het gebied, het polderpatroon en het reliëf in de vorm van kreken en dijken. Bij aankomst in Zuid-Beijerland, na de koffiepauze, komt gids Johan, een voormalig agrariër, bij ons op de bus. Dan gaan we rondtoeren en zal hij ons onderhouden over de geschiedenis en het dagelijkse boerenleven in het gebied.
Na de lunch is dan het eiland Tiengemeten aan de beurt met bezoeken aan het Rien Poortvlietmuseum en het Landbouwmuseum, telkens met gids. Het Rien Poortvlietmuseum bevat tientallen originele werken van Poortvliet als beeldend kunstenaar. Daarnaast zijn er in het museum enkele persoonlijke voorwerpen te zien en ook een korte film, waarin Poortvliet vertelt over zichzelf en hij onder andere in zijn huis in Soest aan het werk te zien is. Natuurlijk ontbreekt ook zijn creatie David de Kabouter niet in het museum.
Het Landbouwmuseum Tiengemeten brengt d.m.v. een prachtige collectie de landbouwmechanisatie van 1920 tot 1955 in beeld. De landbouw werd wereldwijd, mede door de gevolgen van de eerste wereldoorlog, steeds meer gemechaniseerd.

Praktisch

Voor wie
Volwassenen (+18j)
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Kalmthout
Landelijke Gilde Kalmthout-Achterbroek
Meer weten?
Prijs
€ 50,00
Voor deze uitstap, alles inbegrepen, vragen we een bijdrage van € 50/pers. Je kunt het bedrag overschrijven op rekening BE92 7331 1903 7723 of betalen op de dag zelf.
Reservatie
Inschrijven voor 22 september bij Stef Van den Bergh (tel. 03/666.52.51 of stefvandenbergh@telenet.be) of Guy Van Looveren (03.666.66.79 of vanlooveren.guido@scarlet.be) met vermelding menukeuze.
Deze activiteit is enkel voor leden.
Wil je deelnemen aan deze activiteit en meteen ook lid worden?
Vermeld dit dan duidelijk bij je inschrijving.

Neem deel of vraag meer info

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Vragen? Contacteer organisator